Хакери удариха HBO

Изтекли са епизоди на няколко сериала и сценария на предстоящи серии от Game of Thrones

Хакери удариха HBO
3416 ~ 1 мин. четене
Телевизионният канал HBO разследва хакерска атака срещу програмата си. 

В имейл, изпратен до служителите, с който разполага и CNN Tech, президентът на компанията Ричард Плеплър обяснява, че кибер нападението е довело до "открадната информация, включително на някои от програмите ни".

Според Entertainment Weekly хакерите вече са публикували по един неизлъчен епизод от сериалите "Ballers" (Играчи) и "Room 104" (Стая 2014), както и сценария на епизода на "Game of Thrones" (Игра на тронове), който предстои да бъде излъчен следващата седмица.

От HBO, която също като CNN е собственост на Time Warner, отказват да коментират конкретна информация по хакерското нападение с мотива за текущо разследване. Говорител на компанията заяви, че се работи по правния аспект на инцидента и с външни компании за кибер сигурност, които разследват атаката.

HBO е поредната компания от развлекателния бранш, която бива атакувана от хакери. По-рано тази година изтече петия сезон на сериала "Orange is the New Black" (Оранжевото е новото черно) на Netflix, след като компанията отказа да плати откуп.

Не за първи път се случва да изтекат предварително и серии от хитовия сериал "Game of Thrones". През 2015 г. бяха пуснати онлайн първите 4 епизода на 5-и сезон, малко след премиерата му.
Подкрепи Economic.bg