Хибридният спорткар BMW i9 идва през 2016 г.

Под капака на \"бавареца\" ще бъде монтиран 3,0-литров шестцилиндров бензинов двигател

Хибридният спорткар BMW i9 идва през 2016 г.
Автор: Николай Марченко

Баварската компания BMW разработва в момента нов хибриден суперкар. Автомобилът ще носи името i9 и ще бъде представен през 2016 г., пише онлайн изданието на сп. Auto-Motor-Und-Sport Bulgaria.

Моделът ще бъде построен на основата на модела i8, но ще получи по-агресивен външен вид и други технически характеристики. Под капака на новия супер автомобил ще бъде монтиран 3,0-литров шестцилиндров бензинов двигател, който е в процес на разработка. Мощността на мотора е около 500 к. с. Подробности за електродвигателя все още пазят в тайна, но едно е ясно, че той ще бъде много по-мощен от аналогичния агрегат, монтиран в i8. По предварителни данни BMW i9 ще може да ускорява до първите „сто” за 4,4 секунди.

Известно е, че BMW i8 е оборудван с 1,5-литров трицилиндров бензинов двигател от британската Mini (част от групата на BMW) който работи в комбинация с електромотор. Мощността на електрическия двигател е 131 к. с.,докато бензиновият мотор генерира 231 конски сили. Максималната скорост на  BMW i8 е равна на 250 км/ч, а само на ток автомобилът може да развие до 120 км/ч и да измине не повече от 37 километра.

BMW i8 с разпределение на седящите места 2+2 е произведен от алуминий и карбон. Заедно с двата мотора , батериите и другите възли той тежи общо 1,5 т.

Коментари: 0