Хиляди подкрепиха кампанията „Ние обичаме България“ на BILLA

Благотворителният концерт бе посетен от хиляди хора в столичната зала „Арена Армеец“

Хиляди подкрепиха кампанията „Ние обичаме България“ на BILLA
1476 ~ 2 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

При препълнена зала „Арена Армеец“ премина благотворителният концерт, организиран от BILLA България, в подкрепа на Мадарския конник.

Събитието бе кулминацията на националната кампания „Ние обичаме България“, която се организира за втора поредна година от компанията и има за цел да подпомага паметници на културата и природни забележителности, които се нуждаят от ремонт и поддръжка.

В столичната многофункционална зала празни места нямаше, но това изглежда нормално предвид каузата, която се подкрепя и звездите, които бяха поканени. Концертът бе открит от незабравимата Силвия Кацарова, а гостите бяха изпратени от космическия глас на Валя Балканска. Но всеки един от артистите, пели между тези две легенди на българската музика, заслужаваха нестихващите аплодисменти на публиката.

Неподражаемата Силвия Кацарова

Стилът на изпълнителите бе различен, но тематиката една – любовта към родината и запазването на българските ценности. Особено силни бяха финалните думи на големия български гайдар Петър Янев, който призова всички млади хора да останат в България и въпреки трудностите в момента, да се опитат да помогнат за подреждането на държавата.

Силни думи каза и управителят на BILLA България Бойко Сачански, който сподели радостта си от препълнената зала и големия интерес към кампанията. „Миналата година стартирахме кампанията с голям ентусиазъм и амбиция да направим нещо голямо. Събрахме 75 хил. лв. за паметника „Шипка”, а сега искаме да помогнем на Мадарския конник. В момента той се посещава от 60 хил. души годишно, което малко.

Надяваме се с промените, които ще направим в района на паметника да увеличим броя на посетителите в пъти“, каза Сачански. Управителят на BILLA България обясни, че вече в началото на май е стартирала работата по ремонта на паметника „Шипка“. Взети са проби и са изпратени в лабораториите за изследване. След това ще започне същинската работа по паметника“, добави той.

С парите от тазгодишната кампания ще бъде облагороден района около Мадарския конник, ще бъде оборудван информационен център и ще бъдат въведени иновативни технологии, така че Националният историко-археологически резерват „Мадара”, където е разположен и релефът, да се превърне в атрактивна туристическа дестинация.

Освен Силвия Казарова и Валя Балканска, участие в концерта взеха Теди Кацарова, D2, 100 кила, Орлин Павлов, Панайот Панайотов, "100 каба гайди", ансамбъл „Българе“, Преслава, Десислава, Славка Калчева и Ивелина Колева. Тяхното участие е безвъзмездно, а билетите за концерта бяха на символичната цена от 10 лв.

Официални партньори на инициативата са Министерството на културата, Министерството на туризма, Министерството на младежта и спорта и Столична община.

Подкрепи Economic.bg