Хиперколата за $2 млн., която ускорява по-бързо от F-16

И е напълно електрическа

Хиперколата за $2 млн., която ускорява по-бързо от F-16

Снимка: БТА

5006 ~ 1 мин. четене

Италиански автомобилен производител представи напълно електрически автомобил, за който твърди, че може да достигне 180 мили в час за по-малко време, отколкото изтребител F-16. Automobili Pininfarina представи своя модел хиперкола Battista на международното автомобилно изложение в Женева вчера. Хиперкола е термин, използван от автолюбителите, за да опише най-високия сегмент на т.нар. "суперколи".

Производителят казва, че Battista може да произведе 1900 спирачни конски сили (bhp), разпределени в четири отделни двигателя, които захранват всяко колело. Това я прави най-мощната кола на пътя, произвеждана някога.

За сравнение BMW 5 Series 530, на цена от около 50 000 долара, има една десета от мощността на двигателя при 190 к.с., пише CNBC.

По отношение на ускорението, Pininfarina Battista е описана като най-бързата кола на пътя, достигайки 100 км/ч за по-малко от две секунди.

През 2020 г. ще бъдат направени и на разположение за шофиране 150 автомобила от модела.

Automobili Pininfarina, който е собственост на индийския многонационален конгломерат Mahindra Group и е базирана в Германия, каза, че батерията ще издържа около 280 мили с едно зареждане.Подкрепи Economic.bg