Хотелът на Star Wars на Disney с космически цени за престой

Той ще отвори за посетители през пролетта на 2022 г.

Хотелът на Star Wars на Disney с космически цени за престой

Снимка: Pixabay

372 ~ 2 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

The Walt Disney Company най-накрая разкри цените за престой в дългоочаквания хотел на Star Wars, които са „космически“, пише CNN. Световно базираният хотел Disney (DIS) Galactic Starcruiser е по същество круизен кораб, който обаче се намира на сушата. От компанията заявяват, че това е „най-завладяващата история на Star Wars пресъздавана някога" и за да се потопят хората в нея, ще се наложи да платят около 6000 долара за две нощувки.

Хотелът, който отваря врати през пролетта на 2022 г. се таксува от Disney като „революционно двунощно изживяване, където ще се впуснете в първото по рода си приключение на Star Wars, като то ще бъде както вие си го създадете“.

Компанията разкри приблизителни цени на каютите в хотела, като за двудневен престой за двама в каюта – 4809 долара, трима гости (двама възрастни и едно дете) – 5299 долара, четирима гости (трима възрастни и едно дете) – 5999 долара.

Сумата включва изхранване, безалкохолни напитки и „продължаващо, завладяващо и интерактивно забавление, където изборът определя вашето преживяване“, казват от Disney.

От компанията посочват, че тарифата варира в зависимост от датата на пристигане, както и от броя на гостите.

Хотелът е най-новия начин на Disney да оживи своите паркове и отново да привлече туристи, след като пандемията от коронавирус покоси всеки един от тях и принуди компанията да съкрати голяма част от служителите си. Новият парк е от ключово значение за излизането на Disney от кризата, но множество икономисти изразяват притесненията си, че с реалната опасност от ново вълна и неясното бъдеще на пандемията, този парк може да претърпи неуспех.

Подкрепи Economic.bg