7 храни за щастлив живот според китайския календар

Всеки месец приготвяйте различни храни, които са любими на вас и семейството ви

7 храни за щастлив живот според китайския календар

Снимка: Pixabay

3266 ~ 2 мин. четене
Китайската философия за живот е една от най-богатите и много силно разпространени по света. Символиката й обхваща много култури и значения на почти всичко. Храната е с изключително много символика. Представяме ви седем храни, които носят късмет според китайския календар:

Кнедли

Тази храна датира от почти 2000 години. Вярването е, че колкото повече кнедли изядете, толкова повече пари и богатство ще натрупате. Кнедлите символизират промяна. Може да ги хапвате задушени на пара, пържени или пържени.

Цяла риба

Когато решите да консумирате риба е много важно тя да бъде цяла. Яденето на цялата риба би трябвало да консолидира излишъка от миналата година и да ви позволи да я превърнете в още по-голям просперитет през следващата година. Рибата се движи напред, никога назад.

Пролетни рулца

Пролетта е символ на началото и на новото. Пролетните ролки представляват златни кюлчета, символизиращи богатството. Обикновено те са пържени, но можете да ги печете и да ги сервирате със сос за потапяне.

Пекинска патица

Кожата на патицата е червена, което е късметлийския цвят в китайската култура. Винаги се сервира свежа, бавно печена, тънко нарязана, увита в тънко тесто, и гарнирана със сос от хойсин, краставици и лук.

Омар и скариди

Китайците обичат да хапват избрана селекция от ракообразни за вечеря. Омар и скариди обикновено се сервират на тъмна плоча. Те символизират богатството и късмета за Лунната Нова година.

Юфка

На Китайската Нова година често се сервира юфка. Тя символизира обещание за дълъг живот. Китайците често ядат юфка и на втория ден от Лунната Нова година за дълголетие.

Торта

Китайската новогодишна торта Ниан Гао (Nian Gao) се приготвя от оризово брашно. Според китайските традиции яденето му е чудесен начин да се отпразнува, че животът е щастлив.
Подкрепи Economic.bg