Huawei пуска 5G смартфон със сгъваем дисплей още през 2019 г.

Новината потвърди зам.-председателят на компанията

Huawei пуска 5G смартфон със сгъваем дисплей още през 2019 г.

Снимка: БТА

9736 ~ 1 мин. четене
Huawei – най-големият производител на телекомуникационно оборудване и вторият по големина производител на смартфони в света – обяви, че в средата на следващата 2019 г. ще представи свой 5G телефон със сгъваем дисплей. Новината дойде от зам.-председателя на компанията Кен Ху, който взе участие на Световния икономически форум. 

По думите му повечето представители на индустрията също ще лансират устройства, които да поддържат мобилните мрежи от ново поколение. „В Huawei ще пуснем първите 5G смартфони в средата на 2019 г.“, потвърди Кен Ху, цитиран от Forbes. 

Той каза още, че в смартфонът ще има и сгъваем екран – една от иновациите, за които все още само се говори, но се очаква производителите да опитат да наложат. Носител на тези две технологии, устройството на Huawei може да се окаже своеобразен крайъгълен камък за мобилния пазар и шанс за компанията да се доближи още повече до позицията на  производител номер едно в света. 

Що се отнася до бъдещите 5G мобилни мрежи, за тях се знае, че ще са следващото голямо нещо в технологичния свят. Те ще са с около 100 пъти по-бързи от сегашните 4G и със значително по-ниска латентност. За новата инфраструктура не само се говори упорито, но на места такава ще бъде пусната още през 2018 г. Засега лидери в това отношение са северноамериканските телекоми AT&T и Verison. За разлика от тях европейските изостават с някои изключения като Vodafone във Великобритания.
Подкрепи Economic.bg