Huawei пуска нов модел смартфон на българския пазар

P smart ще се предлага у нас в 3 цветови гами – черна, синя и златиста

Huawei пуска нов модел смартфон на българския пазар
12004 ~ 5 мин. четене

Huawei пуска нов модел смартфон на българския пазар от началото на февруари месец. Смартфонът P smart идва с новата EMUI 8.0 операционна система (базирана на Android 8.0) и дизайн с фокус върху неговия FullView дисплей. С изключителен алгоритъм за Beauty режим, снимки с жестове и други атрактивни функции, тази стилна серия е разработена специално за младите потребители.

Устройството може да бъде намерено в търговската мрежа на трите мобилни оператора Мтел, Виваком и Теленор, във веригите магазини Технополис и Техномаркет, както и в дистрибуторската мрежа на Поликомп. Моделът ще се предлага у нас в 3 цветови гами – черна, синя и златиста.

FullView: Максимален изглед

Смартфон индустрията навлезе в новата ера на full view дисплеите. P smart е точно такъв модел, отличаващ се с вече познатия от Мате 10 серията HUAWEI FullView дисплей. Диагоналът на екрана му е 5,65 инча, има Full HD резолюция и съотношение на страните 18:9, удобно за браузване в интернет и в социалните мрежи, тъй като виждате повече на един скрол. Съотношението от над 80% между екрана и тялото осигурява по-просторен изглед отвсякога.

С отлична архитектура, подредба на компонентите и извит 2.5D екран, смартфонът носи компактност и удобство в ръката. Моделът следва характерните особености на дизайна на P сериите, а именно изчистена елегантност, гладка задна повърхност и три антени, умело скрити в горната и долната част на металното тяло. По този начин се избягва традиционния разделен на три секции дизайн на корпуса и същевременно се осигурява надеждна комуникация.

Освен това, HUAWEI P smart разполага с уникален мултитаскинг режим, който позволява използването на 2 приложения едновременно (това зависи и от приложенията на трети страни) и предлага още повече възможности за мобилни операции.

Дизайнът, базиран на FullView дисплей, предоставя по-голям екран, но намалява почти наполовина пространството за антени и RF, с което отправя предизвикателство към инженерите да запазят тяхната оригинална мощност и надеждност. За целта е разработена специална сложна технология, включваща решения като регулиране според размера и позицията на металния слот за покриване на батерията, удължаване на металния преден капак спрямо антените и други фини настройки. HUAWEI P smart гарантира нивото на производителност, въпреки намаленото пространство с почти 50%. В същото време инженерите на компанията са идентифицирали оптималните точки на баланс на устройството, използвайки серия от симулации, за да не се допуска и спад в надеждността му.

Smart Face Beauty и Gesture Shot: смартфон камери, които знаят какво искате!

За да посрещне изискванията на модерните млади потребители, Huawei P smart идва с двойна задна камера, съответно със сензори от 13 и 2 мегапиксела. С нея можете да постигате чудесен „боке“ ефект, а предната селфи камера от своя страна има чудесен портретен режим. Добавете Smart Face Beauty, заснемането с жестове и други функции, и ще се убедите, че този смартфон предлага точно това, което търсят днешните динамични потребители.

С двойната задна камера с 13 MP + 2 MP и 16 нива на размиване на фона, P smart предлага на хардуерно ниво „боке“ ефекти, които в комбинация с широката бленда, правят снимките впечатляващи и стереоскопични. С прецизните сензори на камерата и новата PDAF технология за фазово разпознаване, 13-мегапикселовата камера фокусира по-бързо и прецизно в реално време, за да не пропусне най-вълнуващите за потребителя моменти. Новият смартфон има собствен Hisilicon ISP графичен процесор с подобрено цветопредаване и намаляване на шума, което позволява заснемането на качествени снимки по всяко време.

За да се подобри и фотографията в нощна среда, Huawei P Smart разполага с пет групи прецизни лещи, които осъществяват по-ясни и детайлни снимки при слаба осветеност.

HUAWEI P smart идва с 8-мегапикселова предна „beauty“ камера, която поддържа предния портретен режим. Чрез лицевото разпознаване и портретния режим, тя спомага за заснемането на най–добрите селфита. Това, заедно с типичния за компанията автоматичен алгоритъм за оптимизиране на цветовете, допринася за ефекти на разкрасяване на кожата в различни степени. HUAWEI P smart също предлага заснемане с жест, което позволява на потребителите да правят селфи снимки само с дланта си.

Безпроблемно потребителско изживяване с EMUI 8.0 и процесора Kirin 659

Създадена на базата на подобрена хардуерна обработка на масивна информация, EMUI 8.0 е най-потребителски ориентираната операционна система на HUAWEI, създавана до момента. Чрез комбинацията от EMUI 8.0 с процесор Kirin 659, HUAWEI P Smart изучава потребителските навици, за да прогнозира начинa на използване на телефона, да планира прецизно работата на централния процесор и да осигури предварително ресурси за оптимална работа на вашите приложения.

Като се има предвид, че смартфоните с Android работят все по-бавно с течение на времето, EMUI 8.0 използва най-новата усъвършенствана система за управление на файлове, която дискретно намалява и почиства фрагментацията на системата, а това позволява на вашия смартфон да работи по-бързо и по-лесно. Моделът от новата серия включва процесор Kirin 659, разработен за платформи от среден и висок клас, и се характеризира с оптимизиране на енергийната ефективност. Междувременно ко-процесорът i5 помага за измерване на информация като стъпки, разстояние и GPS локация, с ниска консумация на енергия, докато смартфонът продължава да работи ефективно; той също така поддържа опция за броене на крачките, за да осигури смарт индикация по време на спорт.

Безопасно разпознаване на пръстови отпечатъци, плюс подобрена мощност

Превърнала се вече в стандартна функция на смартфоните, разпознаването на пръстови отпечатъци предлага удобно и бързо стартиране на устройството. HUAWEI P smart е оборудван с Fingerprint 4.0, разпознаване на пръстови отпечатъци в рамките на 0.3 секунди, фалшива честота на отхвърляне (FRR) по-малка от 2% и фалшиво приемане (FAR) по-ниско от 1/50 000, което е доста по–добро представяне в сравнение с конкурентни продукти. Освен това HUAWEI е комбинирала разпознаването на пръстови отпечатъци с други функции, за да разработи първокласни приложения като навигация с пръстови отпечатъци, заснемане с пръстови отпечатъци и деактивиране на алармата с пръстов отпечатък, и като цяло осигуряване на по-бързо и интелигентно потребителско изживяване.

В допълнение, P smart предлага по-висококачествени и удобни функции за различни ситуации, като например Split-screen с едно докосване, клониране на телефона, споделяне на файлове и двойни Bluetooth връзки, които осигуряват пълен комфорт, например за едновременно говорене през Bluetooth слушалка и предаване на музика към Bluetooth колонка.  

Дългият живот на батерията е отличителна черта на смартфоните на Huawei. За да подобри живота на батериите на смартфоните с FullView дисплеи, за P smart компанията е използвала батерия с капацитет 3000 mAh (типична стойност), която в комбинация с технологията за интелигентно енергоспестяване Intelligent Power-saving 6.0, осигурява работно време на смартфона за цял един ден. Устройството поддържа разпознаване на приложения, изискващи повече енергия, тест за потребление на енергията, оптимизация за пестене на енергия и удължаване живота на батерията.
Подкрепи Economic.bg