Hyperloop с вълнуващо събитие тази седмица

Може би предстои първият цялостен тест на транспортната система

Hyperloop с вълнуващо събитие тази седмица
Автор: Кезим Медев

Създателите на проекта Hyperloop Technologies планират да направят огромно разкритие тази седмица. Единият от създателите и инвеститорите на стартъпа Шервин Пишевар сподели в Twitter профила си, че през седмицата се задава нещо вълнуващо.

За тези, които все още не са разбрали, The Hyperloop е иновативна транспортна система, която има потенциала да промени нещата в сферата из основи. Самото изобретение представлява капсули, движещи се с повече от 500 мили в час. Идеята бе предложена за първи път през 2013 от създателя на Tesla и SpaceX – Елон Мъск. Работата по самия проект е отворена публично, така че всеки може да следи развитието на концепцията. 

През декември миналата година компанията обяви, че изгражда първата си тест писта в индустриалния парк "Apex" в северен Лас Вегас. По същото време излезе и информацията, че първите тестове са планирани за първото тримесечие на 2016 г. Тестовете на пълната система ще представляват задвижване на „левитиращата шушулка“ по тръба дълга 2 мили със скорост от 700 мили в час. Този тест бе предварително планиран за четвъртото тримесечие на годината, съобщава techinsider.io.

Не е обявено официалното трасе за тестовете на проекта, обаче компанията оперира и съхранява тръбите на Hyperloop в индустриалния парк Apex, което предполага, че мястото на първите тестове ще е именно там.

Коментари: 0