И HTC се кани да пусне 5G устройство през 2019 г.

Компанията си съдейства с американския телеком Sprint

И HTC се кани да пусне 5G устройство през 2019 г.
Тайванският производител на телефони HTC ще си партнира с американската телекомуникационна компания Sprint в създаването на „интелигентен хъб“ за разработването на 5G устройство през 2019 г., пише The Verge. 

Това е втори продукт, който Sprint обявява за своята 5G мрежа от следващо поколение. Засега обаче няма конкретни подробности за характеристиките му. 

Знае се, че устройството се разработва съвместно от Sprint, HTC и Qualcomm. В него ще бъде внедрен 5G модем Qualcomm Snapdragon x50, който ще поддържа гигабитова LTE и 5G връзка.

Очаква се устройството да дтъпи на американския пазар през първата половина на 2019 г. Предполага се, че то ще може да се използва и като мобилна „гореща точка“ за излъчване на сигнал.

През август Sprint обяви, че работи съвместно с LG за пускането на 5G смартфон, който да може да функционира през бъдещата мрежа на компанията. За него също се очаква да дебютира през първото полугодие на 2019 г. 

Телекомът планира да предложи достъп до своята супер бърза мрежа от ново поколение първо в девет града в САЩ, сред които Атланта, Чикаго , Далас, Хюстън, Канзас Сити и Ню Йорк. 

Motorola също обеща, че през идната година ще предложи Moto Z3, поддържащ 5G. Производителят си партнира с друг телеком играч – Verizon. 
Коментари: 0