И Mercedes сваля цените си за Китай

По-рано подобен ход обяви Tesla

И Mercedes сваля цените си за Китай
Mercedes-Benz обяви, че до 31 март ще продава колите си, внесени от САЩ в Китай, с големи отстъпки, пише Reuters. От германския автопроизводител уточняват, че цените на четири модела автомобили ще бъдат понижени с между 5200 и 20 хил. долара.

Причината е, че Пекин отлага до 31 март влизането в сила на допълнителните 25-процентни мита, които планираше да наложи върху американските коли от 1 януари 2019 г. Решението на Китай да отложи влизането в сила на митата дойде след постигнатото търговско примирие със САЩ, според което Вашингтон отложи до 2 март догодина планираното за 1 януари повишаване до 25% на 10-процентните мита върху китайски стоки.

Ходът на Mercedes следва подобна стъпка на Tesla. Още на 22 ноември стана ясно, че компанията на предприемача Илон Мъск планира да понижи цените на своите електромобили Model X и Model S с между 12% и 26%. Фирмата иска въпреки търговската война между САЩ и Китай возилата ѝ да продължат да се предлагат на достъпна цена на най-големия в света автопазар, където продажбите на електрически превозни средства растат бързо.
Коментари: 0