И шефът на АПИ е махнат

Новината беше съобщена от самия Георги Терзийски във Facebook

И шефът на АПИ е махнат

Снимка: Красимир Свраков

4049 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Председателят на Управителния съвет Георги Терзийски е отстранен от поста си, съобщи самият той в профила си във Facebook. Той е на този пост от януари 2019 г., като допреди това беше областен управител на Ловеч.

„Трудният и неизвестен път е предизвикателството, което те кара да преодоляваш безпътицата. Благодаря на моите спътници по пътищата на съзиданието. Оценката за строителите и разрушителите ще даде времето. Екипът беше страхотен! АПИ е един от моите университети! Благодаря!“, написа в социалната мрежа Терзийски.

Той стана най-известен през февруари 2020 г. при гневната реакция на бившия премиер Бойко Борисов заради винетките за пътната мрежа край София, включително Околовръстния път и Северната скоростна тангента. Тогава, по време на заседание на Министерския съвет, излъчвано на живо, Борисов му нареди да ходи по площадите на населените места край София и да крещи като глашатай, че няма да има винетки. Терзийски безукорно стана от мястото си, а в същия ден обиколи населените места, за да обяснява на хората, че нямат нужда от винетки, за да стигнат до столицата.

„Нали знаеш колко бързо се разправям с вас? Как може да изкарвате хората за някаква пълна глупост? Как може от Банкя, от Нови Искър да плащат винетки? На изборите за София те гласуват ли за кмет на София? Репетирате колко бързо ще ви оправя ли? Сега отиваш и заставаш във всеки център на населено място около София,  заставаш на площада и викаш като глашатай – няма да има винетки. Викаш по три пъти. Ясно? Ако още веднъж ме накараш да се задъхам така преди Министерски съвет, ще бъде критично“, каза тогава Борисов на Терзийски.

Коментари: 0