Имотите във Великобритания пострадаха от Brexit

Златото и петролът продължават да растат

Имотите във Великобритания пострадаха от Brexit

Федералният резерв не е обезпокоен

Протоколът от заседанието на Федералния резерв през юни показа, че той не е обезпокоен от слабата заетост през май. Според някои официални лица слабите цифри може и да са моментно статистическо отклонение и повечето все така остават на мнението за повишение на лихвите, ако заетостта запази бързото си увеличение.

Във Великобритания нови фондове за недвижими имоти замръзиха тегленето на средства при разширяващата се паника след Brexit.

В Китай централната банка реши да повиши от 15 август на 20% изискванията върху офшорните финансови институции за търговията с валута на клиентите им. Парите трябва да бъдат депозирани, когато компаниите уреждат сделките на китайска земя и ще бъдат държани една година при нулев лихвен процент.

Британският паунд е най-волатилната валута през последните 2 дни след шока от Brexit, който започна все по-осезаемо да се усеща. Отливът на пари от фондовете за търговия с недвижими имоти и избягването на рискове доведоха до огромни разпродажби на валутата най-вече срещу щатския долар и йената. Няколко банки призовават за още по-голяма обезценка на паунда, като се споменават цифрите от 7%.

Еврото отстъпи позиции и се търгува под нивата от 1.11 срещу зелените пари.

Австралийският долар консолидира в горния край на оформения рейндж при силна съпротива на нивата от 0.76.

Нови рекордни дъна на доходността при облигациите

Доходността по американските 10-годишни облигации падна с 5.7 базови пункта до дъно за деня от 1.318% по време на европейската търговия вчера, а след това нарасна и затвори с покачване от 2 базови пункта  на 1.37%. Като цяло обаче краят беше на ниски нива заради избягването на рискови покупки при безпокойствата на пазара след Brexit.

Пазарът калкулира със сигурност повишение на лихвите на Фед чак през февруари 2018 г.

Във Великобритания доходността по 10-годишните книжа продължи да тества рекордни дъна и затвори на 0.765% като акциите падаха, а валутата се сгромоляса.

В Германия доходността удари рекордно ниски нива от -0.205%. Рекордни дъна имаше и при облигациите на периферните европейски икономики, което отразява силното дърсене на държавни облигации след Brexit.

Златото и петролът отново нарастват

Активите в търгуващите със злато фондове продължиха да нарастват заради избягването на рискови покупки. Ключова подкрепа за жълтия метал са нивата от 1350 долара за тройунция.

Медта спадна до най-ниски стойности за последната седмица и повече спада на базовите метали.

Петролът поскъпна, а данни показаха, че нивата на запасите в САЩ са намалели, което отстрани опасенията за свръх предлагане.

Въпреки опасенията от Brexit, акциите на Уолстрийт скочиха

Въпреки подновените опасения след Brexit, американските акции завършиха с растеж в сряда, подпомогнати от покачването на цената на петрола и от протокола на Фед от заседанието през юни показал, че централната банка е предпазлива и ще изчака с повишението на лихвите. Standard & Poor's напредна с 0.5%, а технологичният Nasdaq показа и по-голям ръст от 0.8%.

Европейските индекси падаха най-вече заради спада до рекордни дъна на акциите на някои европейски банки.

Коментари: 0