Индийци разработват нова суперкола

M-Zero ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 3 секунди

Индийци разработват нова суперкола

Снимка: Mean Metal Motors

432 ~ 1 мин. четене

Индийският производител Mean Metal Motors разработва първата за страната суперкола. Автомобилът ще носи името M-Zero и ще се произвежда в една от Скандинавските държави. 

Екипи от 4 държави се занимават с разработката на колата. В Португалия и Италия специалисти работят над каросерията и дизайна . Всички необходими компютърни симулации се извършват във Великобритания, а инженерите в Индия отговарят за аеродинамиката, силовия агрегат и електрониката.

Моделът ще получи карбонова конструкция, разположен в средата двигател и и хибридно задвижване, пише automedia. В неговата основа ще бъде бензинов 4,0-литров V8 битурбо мотор. Неговото създаване и настройки са поверени на германското ателие AMG.

Бензиновият двигател ще развива над 500 к.с. и 700 Нм въртящ момент, а електромоторите ще добавят още 250 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема на автомобила под 3 секунди, а максималната скорост ще превишава 320 км/ч.

Изданието NDTV Auto уточнява, че компанията-производител преговаря с инвеститори за намиране на 7 млн. щатски долара, които ще отидат за построяване на прототипа. Кога той ще бъде готов за серийно производство, не се уточнява.Подкрепи Economic.bg