Инвеститорите са фокусирани върху последиците от решението за Brexit

Цената на златото удари близо 2-седмичен връх на фона на повечето разочароващи данни за щатската икономика

Инвеститорите са фокусирани върху последиците от решението за Brexit
Щатските ценни книжа се повишиха в сряда, подкрепени от технологичните акции, след като инвеститорите приветстваха икономическите данни. В резултат широкият индекс S&P 500 се извиси до исторически стойности  за 2019. Бенчмаркът на щатския пазар напредна за трети ден подред, като добави 0.69% и премина ключовата бариера от 2800 пункта. Индустриалният индекс Dow Jones завърши деня по-високо с 0.58% при 25702.89 пункта. Nasdaq Composite се покачи до 7643.40 пункта, след отлично представяне на водещите технологични компании Facebook, Amazon, Netflix, Alphabet и Apple.

В сряда рисковите активи бяха подпомогнати от данните за януари за поръчки на дълготрайните активи без тези за отбраната, които отбелязаха най-високите стойности за последните шест месеца с ръст от 0.8%. Новината, че J. P. Morgan Chase навлизат на няколко нови пазари, включително такива, на които доминира Bank of Amerika, повиши интереса към книжата на банката, което повиши стойността и с 0.30 процента. Като цяло банковият сектор набра скорост през изминалия ден, след като акциите на Citigroup и Bank of Amerika поскъпнаха с повече от 1 процент всяка.

В Европа инвеститорите бяха фокусирани върху последиците от решението за Brexit. След края на търговската сесия британските депутати отхвърлиха възможността за излизане от ЕС без сделка, което ще доведе до ново гласуване късно през деня  за удължаване на датата за излизане от съюза. Водещият индекс във Великобритания FTSE 100 се повиши с 0.11% до 7159.19 пункта., докато бенчмаркът в Европа – DAX добави 0.42 на сто към стойността си.

В сряда цената на златото удари близо 2-седмичен връх на фона на повечето разочароващи данни за щатската икономика, което засили мненията, че Федералният резерв ще бъде търпелив по отношение на паричната политика. Ценният метал се изкачи над 1309 долара за тройунция, докато среброто се задоволи с поскъпване до 15.45 долара.

Цената на нефта поскъпна с 2.21% до 58.34 долара за барел, след като  данните за запаси на щатски петрол показаха спад в складовите наличности, което подкрепи възходящия тренд на суровината. Сортът Брент се търгуваше при цена от 67.67 долара за барел в края на деня.

Акценти днес

Гласуване за Brexit

След като през изминалия ден британските депутати отхвърлиха възможността за излизане на Великобритания от Европейския съюз без сделка, това насрочи ново гласуване, което ще се проведе късно през деня. Този път парламента ще гласува дали да поискат удължаване на член 50, като по този начин ще отложат датата на излизането от съюза.

Инструмент на фокус - Next Energy Solar Fund

Енергийната компания обяви, че със сигурност ще достигне заложения си ръст за тази година, което е добър сигнал за инвеститорите, които възнамеряват да станат акционери. След възходящото движение цената се намираше в зона на консолидация, която е пробита от горна страна и очакваме ново поскъпване до близо $130. Връщане на цената в зоната на консолидация ще забави развитието на очакваното поскъпване, докато пробив под долната граница при $106.80 ще неутрализира анализа.

USD/CHF

След пробива под възходящата тренд линия и неуспешния опит за повишаване на долара, валутната двойка пое в низходяща посока. Очакванията ни са движението да срещне сериозна пречка около зоната на подкрепа около 1.20, където цената може да отскочи и да пробва да възстанови основния си възходящ тренд. За сега най-добре да се изчака поевтиняване до зоната на обръщане, където да следим за сигнал за покупка.

XAG/USD
 
Цената на среброто поема отново във възходяща посока, след като е формирана дивергенция на дневна графика. Очаква се формиране на нов възходящ тренд, като сигнал за покупка ще имаме при пробив над тренд линията, което ще покаже, че купувачите са взели превес и са готови да изкарат ценния метал до нов локален максимум.

Dow Jones
 
Индустриалният индекс на щатите поема отново във възходяща посока, преди дори да е тествал 50 дневната средна. Пробива над линия на корекцията, подсказва, че пазарът е готов да насочи индекса към максимумите. Повишаване на индикатора CCI над линията -100 ни дава сигнал за покупка, като може да използваме пробив над 26120 пункта като добра възможност за добавяне към позицията или откриване на нова, за тези които не са влезли по-рано.
Коментари: 0