Инвеститорите в напрегнато очакване на един от най-горещите отчети – този на Apple

Всички очакват да разберат как се е представил юбилейният iPhone X досега

Инвеститорите в напрегнато очакване на един от най-горещите отчети – този на Apple

Снимка: БТА

1028 ~ 1 мин. четене
Инвеститорите тръпнат в очакване да разберат данните за тримесечието на Apple, чийто финансов отчет бива определян като един от най-горещите този сезон. Причина за това е дебютът на юбилейния iPhone X, чиято пазарна реализация срещна редица трудности. Успехът или провалът на скъпото устройство ще даде важни данни за перспективите през 2018 г. и стратегията за бъдещото. 

Инвеститорите вече са поставени под стрес заради периодично излизащите анонимни съобщения, свидетелстващи за не добро представяне на iPhone X. Цялостното усещане е за „пълен режим на паника“ и една от причините е, че месечните доставки на смартфона за Азия са по-ниски от очакваните, коментира анализаторът на GBH Дан Айвс, насочвайки вниманието към най-големия пазар. Той все пак вярва, че компанията ще извади „солидни резултати за тримесечието до декември“. 

Що се отнася до първото тримесечие на 2018 г. оценките на Wall Street сочат, че Apple ще генерира приблизително 68 млрд. долара и ще достави 62 млн. броя iPhone. Всяка следваща новина за отслабващо търсене на юбилейния смартфон на Apple обаче влия негативно на очакванията. 

Досегашните спекулации вече натиснаха акциите на компанията с около 5% надолу.
Коментари: 0