iOS 13 идва тази седмица: Какво да очаквате

Най-очакван от потребителите е тъмният режим

iOS 13 идва тази седмица: Какво да очаквате

Снимка: Apple

След месеци чакане, новата актуализация на софтуера на Apple за iPhone е съвсем близо.

iOS 13, най-новата версия на мобилната операционна система на Apple, ще бъде официално достъпна в четвъртък за всеки с iPhone 6S модел или по-нова версия. Актуализацията обещава редица значителни промени, съобщава CNN.

Ето някои от основните функции на iOS 13, които Apple е разкрила досега:

Тъмен режим

Може би най-вълнуващата за потребителите актуализация в iOS 13 е тъмният режим. Apple ще даде на потребителите възможността да имат тъмен фон, за който се твърди, че е по-приятен за очите и евентуално по-добър за живота на батерията. Някои го предпочитат чисто като стилистичен избор.

Прекарайте пръст, за да въведете текст

Уморявате се да пишете дълги съобщения на клавиатурата на телефона си? Apple е готова да представи нова клавиатура Quickpath, която ви позволява да прекарате пръст, за да въведете по-бързо, подобно на Gboard на Google. Досега потребителите на Apple, които се интересуваха от тази опция, трябваше да разчитат на приложения от други разработчици, като SwiftKey.

Нова функция за поверителност

Компанията има нова функция, която ви позволява да влизате в приложения и уебсайтове на трети страни, използвайки вашата регистрация Apple ID. Като част от тази опция, наречена Вход с Apple (Sign in with Apple), можете дори да изберете Apple да генерира имейл адрес, за да влезете в тези услуги, като по този начин ограничите количеството лична информация, която трябва да предоставите.

Карти

Приложението Apple Maps - ако го използвате - получава няколко актуализации. С една от тях ще можете да разгледате градове в 3D. С актуализираните Apple Maps потребителите ще могат и да отбелязват като любими местата, които често посещават и да създават колекции от места, които искат да посетят.

Siri

Въпреки че Siri не се споменаваше много по време на септемврийската презентация на Apple тази година, гласовият асистент получава някои промени. Siri скоро ще може да ви чете входящите съобщения и да ви позволява да споделяте аудио от вашите AirPods.

Apple Arcade

Новата услуга за абонамент на игри на Apple стартира с iOS 13. Тя струва $ 4,99 с каталог от над 100 игри.
Коментари: 0