iPhone 8 може да се отключва с 3D лицево разпознаване

Компанията премахва пръстовото Touch ID отключване

iPhone 8 може да се отключва с 3D лицево разпознаване

Снимка: Pexels

Аpple може да се откаже от системата за пръстово Touch ID отключване на смартфона и да я замени с 3D лицево разпознаване. Това твърди авторитетният анализатор на KGI Минг-Чи Куо, който често бива цитиран заради вътрешните си източници в компанията. 

Според него следващият флагман на марката, неофициално наречен iPhone 8, ще има нов тип сензори, които в рамките на няколко стотин милисекунди ще могат да разпознаят лицето на собственика на телефона и съответно да активират отключване на устройството. 

Те ще бъдат разположение в самия дисплей и ще заемат по-голямата част от него. Според Куо това означава, че дизайнът ще напомня този на новия Samsung Galaxy S8. 

Ако бъдещият iPhone се появи с такова лицево разпознаване, то това означава, че за да отключи смартфона си, потребителят ще трябва да погледне в устройството си. Според най-актуалната информация то изобщо няма да поддържа пръстов четец, въпреки че по-рано се предполагаше, че ще има и такъв. 

Спекулациите около iPhone 8 са множество и са свързани както с техническите му характеристики и дизайн, така и с това дали изобщо ще се появи през настоящата година, в която устройството отбелязва своя 10-ти рожден ден. Все пак се очаква, че новият смартфон ще дебютира през септември, когато на пазара се очаква да излязат и подобрените версии iPhone 7S и iPhone 7S Plus. 
Коментари: 0