iPhone и iPad ще изключват камерата принудително

Няма да се позволяват снимки там, където е забранено

iPhone и iPad ще изключват камерата принудително

Apple разработва технология за принудително изключване на камерата на iPhone на местата, където е забранено да се правят снимки, предаде CNBC. Информацията идва от новия патент на компанията.

Освен смартфоните на технологичната компания, камерата ще изключват и iPad-ите. Това ще става посредством инфрачервен сигнал и анализ на данните от него.

Идеята на Apple предвижда разполагане на инфрачервен излъчвател на места, където е забранено или нежелателно снимането – например в концертни зали, кина и др.

Излъчвателят ще генерира сигнал с кодирани данни, които съдържат команди за изключване на записа от мобилното устройство. То ще приема инфрачервените сигнали, ще дешифрира данните и временно ще изключва функцията за снимане.

CNBC твърди, че подобно изобретение може да се окаже доста полезно по време на концерти, където снимането със смартфони пречи на останалите зрители. В патента са описани и други полезни функции на технологията. Инфрачервените предаватели могат да бъдат инсталирани около забележителности и при снимане да изпращат към телефона полезна информация за обекта.

Коментари: 0