Истинската Американска камара в България подкрепя инициативата „Три морета“

АмЧам категорично се разграничи от позицията на алтернативната Американо-българската търговска камара в САЩ, публикувана в определени медии

Истинската Американска камара в България подкрепя инициативата „Три морета“

Петър Иванов, главен изпълнителен директор на Американската търговска камара в България (АмЧам)

Снимка: Красимир Свраков

1300 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Американската търговска камара в България (АмЧам) подкрепя Инициативата „Три морета“ (ИТМ) и домакинството на България на Срещата на високо равнище и бизнес форума, които ще се проведат следващата седмица в София. По този начин организацията, обединяваща над 300 американски, български и мултинационални компании в страната, отговаря на опитите за дискредитация, организирани от алтернативна и слабо позната структура.

По-рано днес медии, които през годините назад подкрепяха и продължават да подкрепят бившите управляващи публикуваха отвореното писмо на Американо-българската търговска камара в САЩ, която твърди, че президентът Румен Радев и служебният кабинет са изключили американските компании от инициативата.

От АмЧам категорично се разграничават от публикуваната позиция на алтернативната организация, създадена през януари 2020 г.

„Нашата подкрепа за ИТН датира още от 2018 г., с общата декларация на Американските камари, чиито държави са част от Инициативата „Три морета“. При домакинството на България през 2021 г. ние сме съорганизатор на бизнес-форума, наред с Министерство на икономиката, Агенция за насърчаване на малки и средни предприятия, Българската банка за развитие“, се казва в позицията на АмЧам.

Подкрепи Economic.bg