IT асоциацията започва да приема членове и от други сектори

В БАИТ вече ще могат да членуват и финтек, блокчейн или AI компании

IT асоциацията започва да приема членове и от други сектори

Снимка: Pexels

В Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ) вече ще могат да се присъединяват и компании от други сектори. От организацията обясняват, че  отварят вратите си за членове, които работят активно за своята дигитализация и които „произвеждат продукти или предоставят услуги, базирани преобладаващо на информационни и комуникационни технологии“. 

Така в нея ще могат да влязат играчи, опериращи в  иновативни сфери като финтех, блокчейн, машинно самообучение и изкуствен интелект. Това ще даде шанс за непосредствен диалог с представители от бранша на информационните и комуникационните технологии (ИКТ).

Промените са гласувани на Общото събрание, проведено на 5 юли 2018 г., и вписани в Търговския регистър на 11 септември. 

До момента членове на БАИТ можеха да бъдат само компании, чиято дейност е свързана с разработването, производството и търговията с продукти и услуги от сферата на информационните и комуникационните технологии или с обучение и осъществяване на образователни инициативи в същите области.

„Дигиталната трансформация коренно променя всеки бизнес. Зараждат се все повече индустрии, които са базирани и изцяло зависят от приложението и развитието на съвременни информационни технологии. Границите на нашия бранш са все по-трудно различими. И ние правим първата стъпка в трансформацията на Българската асоциация по информационни технологии в Българска дигитална асоциация.“, каза Огнян Траянов, Председател на УС на БАИТ. 
Коментари: 0