Изобретиха телевизионно дистанционно за кучета

Британските кучета гледат телевизия над 9 часа седмично

Изобретиха телевизионно дистанционно за кучета

Британска фирма е в процес на изпитания на нов модел телевизионно дистанционно за кучета с размерите на скейтборд, предаде в. "Дейли мирър".

Традиционните копчета на дистанционните, с които боравят хората, са прекалено малки за кучешките лапи. Поради тази причина фирмата за храни за домашни животни "Уог" поръча изработването на устройство, достатъчно голямо, за да могат животните да "сърфират" из любимите си телевизионни предавания.

Домашните любимци ще могат да сменят каналите със специален педал. На голямата дъска има изрисувана огромна изпъкнала кучешка лапа, с натискането на която се сменят каналите. Има отметки за включване и изключване на телевизора подформата на кокал.

Продуктът е изготвен от здрава и устойчива на вода пластмаса. При всяко натискане на копчетата се излъчва бипване с ниска честота, пригодени за кучешкото ухо. 

Фирмата разработи устройството с помощта на компютърни специалисти от университета в Централен Ланкашир в град Престън. Според последни проучвания средностатистическото британско куче гледа телевизия над девет часа седмично. 

Коментари: 0