Израелската ADAMA купува гръцкия доставчик на земеделски продукти Alfa

Тя ще притежава и дъщерното дружество Agribul в България

Израелската ADAMA купува гръцкия доставчик на земеделски продукти Alfa
932 ~ 1 мин. четене

Израелската компания ADAMA ще изкупи оставащия дял от 51% от водещия гръцки доставчик на продукти за растителна защита и други земеделски продукти Alfa Agricultural Supplies.

В резултат на това ADAMA ще притежава 100% от търговския бизнес на Alfa, включително и изцяло притежаваното от Alfa дъщерно дружество Agribul в България, предоставяйки на местните фермери продукти за растителна защита и други земеделски продукти.

Alfa е била представител на ADAMA в Гърция повече от 30 години, а компаниите са стратегически партньори в страната, след като ADAMA придобива 49% от дяла в Alfa през 1993 г.

Бернард Ломбард, вицепрезидент на ADAMA в Южна Европа, заявяви: „След много успешни години като партньор на ADAMA, тази транзакция най-накрая ще включи Alfa изцяло в семейството на ADAMA. С подкрепата на висококвалифицирания екип на Alfa ADAMA ще засили още повече позицията си и предлагането си на този ключов пазар, като стимулира непрекъснатото развитие на предлаганата добавена стойност, задълбочавайки вече силните връзки на Alfa с местните дистрибутори на земеделски продукти, търговци на дребно и фермери, с цел да отговори на нарастващите нужди на земеделските стопани в Гърция."

Очаква се транзакцията да приключи през следващите седмици след приключване на обичайните процедури за закриване.

Коментари: 0