Изтекоха снимки на новия iPhone 8

Подробни CAD файлове дават повече яснота около дизайна на устройството

Изтекоха снимки на новия iPhone 8

Снимка: Engadget

8690 ~ 1 мин. четене

Спекулациите около бъдещия, юбилеен модел iPhone 8 валят една след друг. От това как ще изглежда и с какви технически спецификации ще бъде до датата на официалния му дебют.

Според последните слухове устройството ще излезе в края на годината, но не е изключено да се забави до следващата година.

Досега в онлайн пространството изтичаха снимки с неясен произход, но сега изданието Engadget успя да се сдобие с много подробни CAD файлове на iPhone 8. Те показват някои от характеристиките на бъдещото устройство, което ще бъде с двойна камера, стъклен панел и безжично зареждане.

От снимките ясно личи двойната камера с нова вертикална ориентация. В гнездото ѝ ще бъдат разположени и микрофонът и светкавицата. Също така се вижда двойна селфи камера.

Силуетът на устройството ще е като този на предшестващите го iPhone 6 и iPhone 7. Затова пък, изглежда, задният панел ще е от стъклено покритие, което позволява и интегриране на технология за безжично зареждане. За това подсказва и вдлъбнатината в долната част на корпуса, която би могла да помести безжичното зарядно.

От CAD файловете личи също, че устройството ще е  малко по-високо, по-широко и по-дебело тяло от iPhone 7.

Предвид, че файловете все пак не идват по официалния канален ред, има вероятност не всички подробности да са верни или пък в течение на времето Apple да се откаже от някои характеристики.

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате на нашата страница във Facebook или да използвате нашия RSS фийд, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Подкрепи Economic.bg