Янев предупреди за опасностите без актуализация на бюджета

Служебният премиер призова депутатите да са отговорни към избирателите си и да помислят за трудностите през есента

Янев предупреди за опасностите без актуализация на бюджета

Снимка: БТА

716 ~ 1 мин. четене
Таня Германова Автор: Таня Германова
Бюджет 2021

Обръщам се с призив към народните представители – намерете време и възможност да дебатирате актуализацията на бюджета – държавния, на Здравната каса и на ДОО. Това каза служебният премиер Стефан Янев при откриването на днешното заседание на Министерския съвет.

Без такава актуализация в следващите месеци – до края на есента – ще е особено трудно в условията на задаващата се здравна криза да се прилагат онези мерки от държавата, които са необходими по отношение на бизнеса, здравната система и социалната система", предупреди Янев.

Според служебния премиер, за да се избегне социално напрежение през есента, е желателно народните представители да имат предвид желанията на хората, които са ги изпратили в парламента.

„Вътрешнополитическата ситуация трудно се поддава на анализ. Притеснява ни, че тази динамика може да има негативно отношение както върху политическата среда в България, но и по отношение на стабилността“, добави Стефан Янев.

Янев отправи призив и към гражданите да внимават в действията си, за да не предизвикват пожари. Той предаде и благодарности от македонския премиер Зоран Заев за изпратените на помощ в съседната държава пожарникари.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg