Строителите получиха 158 млн. лв. за извършени ремонти през 2018 г.

Средствата идват от централния бюджет

Строителите получиха 158 млн. лв. за извършени ремонти през 2018 г.

Снимка: Economic.bg/Архив

Министерският съвет одобри 158 млн. лв., които ще бъдат дадени за свършени ремонтни дейности през изминалата 2018 г. Става въпрос за построени и ремонтирани пътища, които според Агенция „Пътна инфраструктура“ са „от важен държавен и обществен интерес с цел развитие на пътната инфраструктура и повишаване на безопасността на движение“.

Сред тях е реконструкцията на първокласния път Слънчев бряг-Бургас, който беше пуснат за движение в средата на юни тази година, както и обходният път на гр. Ахелой. Другият път, за ремонтите на който се разплаща държавата, е Пловдив-Асеновград, който предстои да бъде пуснат този месец.

Част от парите са и за разплащане за други извършени превантивни ремонти, отстраняване на щети, поставяне на пътни знаци, монтиране на мантинели, полагане на маркировка и други. Предвидени са и средства за текущ ремонт и поддържане на пътната инфраструктура.

Средствата ще бъдат използвани за разплащане по обекти, изпълнявани по програмите на Агенция „Пътна инфраструктура“ през 2018 г., които са от важен държавен и обществен интерес с цел развитие на пътната инфраструктура и повишаване на безопасността на движение.

Пътната инфраструктурата на страната е от особено важно значение за нейната икономика и просперитет. Модернизацията на пътната инфраструктура е предпоставка за ефективното интегриране на републиканската пътна инфраструктура към общоевропейската инфраструктура, се казва в мотивите на Министерския съвет.
Коментари: 0