Как да планирате перфектното сафари в Африка

Вижте кои са най-популярните дестинации

Как да планирате перфектното сафари в Африка

Снимка: Pixabay

Автор: Божидара Иванова
Казват, че сафари в Африка е едно от преживяванията, които трябва да попаднат в списъка на всеки човек за нещата, които трябва да се видят поне веднъж в живота. Да се насладите на животните в естествената им среда от първо лице е достатъчна причина да предприемете подобно приключение. 

Сафаритата обикновено не са евтини. Това не означава, че не е възможно да се намалят разходите. Ако направите собствен маршрут и в него включите само нещата, които са важни за вас и искате да видите, можете да си организирате невероятно преживяване.  Представяме ви няколко съвета, които ще ви помогнат сами да планирате вашето сафари:Къде да отидете

Изберете вашата дестинация според това какво искате да видите. Африка е голям и разнообразен континент и предлага много възможности за сафари. Сред най-утвърдените дестинации са Южна Африка и Кения. Северна Танзания и Национален парк Замбези в Замбия също предлагат много възможности да се видят големи диви животни. Ако предпочитате по-типични дестинации изберете Намибия или южна Танзания, а ако имате по-голям бюджет в Ботсвана е най-добрата категория сафари.Ако вече сте били на сафари и искате нещо по-различно, Руанда и Уганда са добър избор. И двете страни се възстановяват от миналото и се превръщат в предпочитани дестинации за изследване на горили, шимпанзета и различни породи маймуни.Кога да отидете

Изборът на точното време за сафари е от голямо значение. Ако пътувате по време на дъждовните месеци, полетите обикновено са по-евтини. Този климат обаче значително намалява възможността да видите много животни. Дъждовният сезон обикновено е между октомври и февруари, а сухият - през летните месеци. Въпреки че са различни, и двата периода предлагат еднакво удовлетворяващо преживяване. Сухият период е осигурява отлични условия за наблюдение на животни, главно поради липсата на растителност. Но пък през дъждовното време има моменти, в които пейзажът е по-живописен, със зелени дървета и цветя. Наблюдението на животни е по-трудно.

Друго нещо, което трябва да имате предвид, когато пътувате, е цената. Като общо правило е изгодно да се пътува през междинния период между двата сезона, отколкото през пиковите периоди на летния сезон. Това време предлага добра комбинация от цена и преживяване, без да се прави компромис с наблюдението на животните. 
Коментари: 0