Как да се храним след празниците?

Балансирано меню през януари

Как да се храним след празниците?

Януари е месецът с най-много именни дни в годината. Той е и първият месец след новогодишните и коледни празници, което го прави изключително "опасен" за нашите стомаси и общо състояние. Ето защо foodpanda, предлага балансирано празнично меню за празнуващите през януари.

Навярно по голяма част от хората са дали своите новогодишни обещания, свързани със здравословно хранене и отслабване и не би било добре да ги нарушат още в началото на годината. А тези, които не са, би било добре да детоксикират организма си след тежкото преяждане или поне да не допринасят с повторно такова.

Ето защо е добре да заложите на хубава голяма салата от пресни, сезонни зеленчуци. Бихте могли да добавите и малко киноа, тя е изключително полезна и питателна. Мезетата не са задължителни, но ако все пак решите не прекалявайте с количеството им. Избягвайте тежкото и мазно месо, като свинското. Крехко пилешко на скара би бил чудесен избор. 

В никакъв случай не смесвайте с въглехидратна гарнитура, като картофи, ориз или боб. Задушени пресни зеленчуци са добра опция. Друг вариант е прясна риба, приготвена на скара, въпреки че януари по презумция е месен месец, не пречи да излезете от догмата. Ако все пак държите на червеното вино на трапезата, бихте могли да го съчетаете с червено месо, но да не бъде прекалено тлъсто и мазно, в този случай препоръчваме телешкото. 

Следястията са повече от излишни, а тестените изделия направо забранени. Ако все пак решите, бихте могли да сервирате добре препечени брускети с мус от маслини. Те са страхотно мезе за почти всяко питие. Разбира се няма празник без десерт,  но се опитайте да избегнете твърде шоколадовите такива. Плодови тарталети са добър заместител. Те са невероятно вкусни и изглеждат много добре.

Препоръчваме ви по-скоро коктейлно меню, което изглежда ефирно, засищащо и вкусно. Ако се притеснявате, че не можете да го приготвите вкъщи или просто сте уморени от всички тези маси покрай новогодишните празници, винаги може да поръчате храната за вкъщи, където само трябва да я подредите и посрещнете вашите гости.

Коментари: 0