Как ще се движи градският транспорт в София в новогодишната нощ

Влакчетата на двете линии ще бъдат на интервал от 20 минути

Как ще се движи градският транспорт в София в новогодишната нощ

Снимка: Economic.bg

Градският транспорт в София ще работи в новогодишната нощ. Столичното метро ще се движи на интервал от 20 минути по двете основни линии и на 40 минути по разклоненията на линия 1 (към летището и Бизнес парка). Нощните автобуси ще се движат в новогодишната нощ по променен маршрут, съобщиха от пресцентъра на Столична община. 

През нощта ще се движат трамваите, обслужващи линии 5, 7, 8, 12, 18, 20 и 22, тролеи с номера 1, 2, 4 и 9, както автобуси по линиите 83, 102, 85, 285, 310, 213.

Нощните автобусни линии 1, 2, 3 и 4 няма да спират на спирките в близост до площад "Независимост", а ще заобикалят по бул. "Дондуков". Промените се въвеждат заради новогодишния концерт. 

Линия №1, която се движи в посока "Младост 4", ще се движи по бул. "Тодор Александров" (площад "Независимост), по бул. "Княз Александър Дондуков", надясно по бул. "Васил Левски" и по бул. "Цар Освободител" по маршрута, двупосочно. 

Линия №2 (в посока Студентски град) ще се движи от бул. "Тодор Александров" (площад "Независимост"), по бул. "Княз Александър Дондуков", надясно по бул. "Васил Левски" и по маршрута, двупосочно.

Линия №3 (в посока автостанция "Изток") ще се движи от бул. "Тодор Александров" (площад "Независимост") по бул. "Княз Александър Дондуков" и след кръстовището с бул. "Васил Левски" направо по маршрута до автостанция "Изток", двупосочно.

Нощна линия №4 (в посока ж.к. "Дружба 2") ще се движи от бул. "Тодор Александров", по бул. "Княз Александър Дондуков", надясно по бул. "Васил Левски" и наляво по бул. "Янко Сакъзов" по маршрута, двупосочно. 

Автобусите от четирите нощни линии ще спират на съществуващите трамвайни и автобусни спирки в променените участъци на маршрутите и на временна двупосочна спирка за прекачване на бул. "Княз Александър Дондуков" при ул. "Сердика".

Част от центъра на столицата ще бъде затворен днес от 14:00 часа до 06:00 часа на 1 януари. Забраната за влизане на автомобили важи за участъка по бул. "Цар Освободител" и улиците "Аксаков", "Г. Бенковски", "Княз Александър Дондуков" и "Леге". Паркингите в тази зона също ще бъдат затворени.
Коментари: 0