Как Уорън Бъфет тренира мозъка си

Поне 4 пъти седмично той се отдава на любимо хоби

Как Уорън Бъфет тренира мозъка си
Милиардерът Уорън Бъфет е сред най-авторитетните инвеститори на съвремието. Мнозина споделят, че се учат от него на философия на успеха и полезни навици.

Той е пословичен с някои от препоръките си, които сам следва. Една от тях - много четене. Твърди се, че 80% от работния му ден минава в четене. 

За него се знае, че на бюрото му няма компютър и не ползва мобилен телефон. Чете само на хартия - предимно финансови анализи.

Наскоро обаче в интервю за "Уошингтън поуст" инвеститорът разказва повече и за друго свое любимо занимание - играта на бридж.

Бъфет казва, че бриджът е много повече от игра на карти и развлечение. Определя го като "ной-доброто упражнение за мозъка".

И допълва, че отделя поне 4 пъти седмично поне по 2 часа за игра на бридж.

"Може да изиграеш една ръка на всеки 6-7 минути всеки ден до края на живота си, и никога няма да ти се падне същата ръка. На тази игра човек може да се наслаждава дори когато е на 90 години, и на всеки 7 минути е изправен пред ново интелектуално предизвикателство", казва той

"Оракулът от Омаха" припомня история от 1995 г., когато със съпругата му пътували в Китай с Бил и Мелинда Гейтс. Докато пътували в автобуса, четиримата, вместо като останалите да разглеждат околностите през прозореца, играли бридж, като държали картите върху краката си.

Изглежда, че 22 години по-късно бриджът продължава да е все така важен за милиардера.
Коментари: 0