Какво е „Boxing day” и откъде идва името му?

Можем да ви уверим, че не става въпрос за боксови ръкавици и шорти

Какво е „Boxing day” и откъде идва името му?
Денят след Коледа е празник във Великобритания, Австралия и Канада, известен като „Boxing day”. Не е уточнен точният произход на името на празника, но той е един от любимите на шопинг маняците. Не, защото ще се боксират, а защото на този ден магазините пускат огромни намаления и хората могат да се възползват от ниските цени на много артикули.

Някои смятат, че името идва от традицията от едно време, богатите хора да даряват кутия с пари и подаръци на своите подчинени в деня след Коледа. Те са го правили като благодарност за добрата свършена работа през годината. Други свързват „Boxing day” с обичая на църквите да поставят кутии, в които се събират помощи за бедните. 

Никои не знае със сигурност от кога започва да се празнува “Boxing day”, но в момента той е ден за почивка, за вечеря с близки и приятели (често с остатъците от коледната вечер), както и за много пазаруване. Освен това през деня се организират много спортни събития, футболни мачове, конни надбягвания. 

През тази година обаче, магазините във Великобритания отчитат най-ниска продаваемост от години насам. „Boxing day” е предшественик на “Black Friday”, но може би заради близките дати на провеждане той не е бил така успешен за 2017 г.
Коментари: 0