13 кандидати искат да правят технически проекти за ремонта на над 80 км пътища

Офертите им бяха отворени днес, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура”

13 кандидати искат да правят технически проекти за ремонта на над 80 км пътища

Снимка: АПИ

2012 ~ 2 мин. четене
13 са кандидатите, които искат да изработят техническите проекти, по които след това да се направи ремонта на над 80 км републикански пътища. Това стана ясно днес при отварянето на офертите им към Агенция „Пътна инфраструктура”. 

Обществената поръчка има обособени 4 позиции. Те са за: 33 км от третокласния път Копривщица-Стрелча; 17 км от Златишкия проход (по второкласния път Етрополе-Златица); 11 км от третокласния път Калотина-Беренде-Каленица; и 20 км от третокласния път Подгоре-Шишманово-гара Макреш. 

Бъдещите изпълнители на обществената поръчка ще трябва да направят геодезически измервания, конструктивно обследване на прилежащите съоръжения, инженерно-геоложки проучвания и изработване на инвестиционен (технически) проект. При изготвянето на техническите проекти за рехабилитация на четирите пътни участъка ще бъдат предвидени мерки за възстановяване на отводняването и основен ремонт на компрометираните водостоци и пътни принадлежности.

Общата индикатива стойност за изпълнението цялата обществена поръчка се оценява на 704 000 лв. (без ДДС). Средствата се осигуряват от бюджета на АПИ. 

За изработването на технически проект за ремонта на пътя Копривщица-Стрелча са предвидени 290 000 лв. (без ДДС). Срокът за изпълнение е 150 дни, а кандидатите да извършат тази задача са шест на брой: 

- „Алве Консулт“ ЕООД;
- „Би Ес проект“ ЕООД;
- ДЗЗД „Бурда-Пътпроект 2000“, с участници: „Илия Бурда“ ЕООД и „Пътпроект 2000 ООД;
- „Пътпроект“ ЕООД;
- „Инфра Мега“ ДЗЗД, в което са: „Инфра Про Консулт“ ООД и „Мегастрой – Строй Инженеринг“ ЕООД;
- „Инжконсултпроект“.

По позиция номер 2 (Златишки проход) са заделени 135 000 лв (без ДДС), а срокът за изготвяне на технически проект е 120 дни. Тук се борят 4 кандидати:  

- „Виа план“ ЕООД;
- „Трансконсулт-22“ ООД;
- „Инжконсултпроект“;
- „Трафик Холдинг“ ЕООД.

За обособена позиция №3 ( Калотина - Беренде – Каленица) са предвидени 99 000 лв. (без ДДС) и срокът за изготвяне на проект е 100 дни. Кандидатите са също четири: 

- „Виа план“ ЕООД;
- „Трансконсулт-22“ ООД;
- „Пътпроект 2000“ ООД;
- „Пътпроект“ ЕООД.

За обособена позиция №4 (Подгоре - Шишманово - гара Макреш - /о.п. Видин - Димово/) за заделени 180 00 лв. (без ДДС), като проектът следва да бъде изготвен за 120 дни. Кандидати да го направят са: 

- „Илия Бурда“ ЕООД;
- „Ий Кей Джей България Кънсълтинг Енджиниърс“ ЕООД;
- „Обединение Макреш 2018“, в което участват: „Рутекс“ ООД и „Инфраконструкт“ АД;
- „Инфра Мега“ ДЗЗД, в което са: „Инфра Про Консулт“ ООД и „Мегастрой – Строй Инженеринг“ ЕООД;
- „Трафик Холдинг“ ЕООД.

Подкрепи Economic.bg