Кънев: Утре ще има правителство

Евентуален министър на АБВ ще е от квотата на ГЕРБ, обяви лидерът на ДСБ

Кънев: Утре ще има правителство

Снимка: БГНЕС

188 ~ 2 мин. четене

„Би трябвало днес да имаме споразумение и утре правителство“, каза съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев, цитиран от агенция Фокус.

„Има проект за споразумение между ГЕРБ и АБВ. Разбираемо е желанието за по-широка подкрепа в този доста труден парламент. Вчера преговаряхме с АБВ по програмата на правителството и ляв компромис няма”, поясни Кънев. По думите му

Въпреки дистанцирането си от БСП, лидерът на ДСБ се изказа позитивно за АБВ, мнозинството от водещите лица в която са кадри и бивши представители на левицата на ръководни държавни позиции. Според него „АБВ е формация, която има много сериозни виждания в сферата на икономиката, правосъдието и администрацията и много техни идеи са били добавени.“ Той добави , че много добро впечатление са му направили някои добавки в сферата на трудовата политика, които не могат да бъдат наречени леви - те са разумни и напредничави.

„Надяваме се днес да се подпише коалиционното споразумение. Не чакаме АБВ, коалиция с тях няма. Трите партии, които дадохме пресконференция вчера трябва да подпишем едностранни декларации за подкрепа на програмната декларация на правителството. Когато имаме подкрепа и мнозинство, ние с ГЕРБ ще подпишем споразумението”, заяви Кънев и допълни, че ако има министър от АБВ той ще е квота на ГЕРБ, посочи той.

На въпрос дали Божидар Лукарски е достатъчно подготвен за министър на икономиката Кънев отговори, че той има много сериозна визитка за този пост. „Аз самият съм юрист и съм последния човек, който ще каже, че юристите могат да бъдат само министри на правосъдието. Оттам нататък кой с какво може да се справи много бързо се вижда”, коментира той.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"

Подкрепи Economic.bg