Каракачанов: До края на годината ще има договор за нови кораби за флота

Във Варна министърът на отбраната участва в честванията за 140-тата годишнина на ВМС

Каракачанов: До края на годината ще има договор за нови кораби за флота
740 ~ 1 мин. четене
Процедурата за закупуване на два многофункционални кораби за Военноморските сили няма да бъде прекратена по никакъв начин. Министерството на отбраната ще даде срок за изправяне на офертите. Ако всичко върви нормално, до края на годината трябва да има сключен договор с една от трите фирми, които са участвали. Сред тях са една българска, една немска и една италианска. Това заяви пред журналисти във Варна министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Той припомни че финансирането е в рамер на 820 млн. лв. без ДДС.

"Моята амбиция, откакто съм станал министър на отбраната, е да се променя възнаграждението на военнослужещите. Две поредни години увеличаваме заплатите на военнослужещите с по 10 процента. По наши разчети, възнамеряваме да направим това и с бюджета за 2020 година", коментира още във Варна министърът.

Във Варна министърът на отбраната участва в честванията за 140-тата годишнина на ВМС, които съвпаднаха и с връчването на първи офицерски звания на 16 курсанти от Випуск "Княз Александър Първи". Сред тях има и пет жени. Министър Каракачанов връчи пагони и диплома на първенеца на випуска лейтенант Петър Генов. Министърът награди и част от останалите бъдещи офицери.


Подкрепи Economic.bg