Картите за градския транспорт в София ще се зареждат онлайн

ЦГМ вече позволява и да се закупи билет с безконтактна карта от валидаторите в превозните средства

Картите за градския транспорт в София ще се зареждат онлайн

Снимка: Красимир Свраков

6826 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Картите за пътуване в градския транспорт на София ще могат да се зареждат онлайн през сайта на Центъра за градска мобилност от вторник, 11 май. За целта обаче гражданите първо ще трябва да сменят досегашните си карти с по-ново поколение Sofia City Card.

При получаване на новата пластика, ще се създава профил с телефон и имейл. След това притежателят на картата трябва да си направи профил в системата със същия телефон и имейл, за да се регистрира. Процесът може да протече и обратно – първо да бъде създаден профил в сайта на ЦГМ, а след това – в пункт на ЦГМ да бъдат продиктувани данните.

Освен че с новата система картите за градския транспорт ще могат да се зареждат онлайн, на мейл от ЦГМ ще изпращат напомняне, в случай че картата за пътуване изтича.

Уеб порталът не обработва досегашните сини смарт карти. Те остават валидни още година, в която возещите се с градски транспорт ще могат да ги заменят.

Освен това от вторник започва и безконтактно купуване на билет за еднократно пътуване с дебитна или кредитна карта от валидаторите в превозните средства от наземния градски транспорт.

Коментари: 0