Кибератаките – все по-голяма заплаха през 2015 г.

Нужен е нов подход в сферата на киберсигурността

Кибератаките – все по-голяма заплаха през 2015 г.
232 ~ 2 мин. четене
Автор: Илия Лазаров

През 2015 г. 80% от всички компании ще преживеят пробиви в сигурността. Прогнозата изказа главния изпълнителен директор на Intel Браян Крзанич по време на Световния мобилен конгрес в Барселона.

Според него в света няма да има фирма, която по някакъв начин да не бъде повлияна от проблемите в киберсигурността. Крзанич твърди, че сигурността и неприкосновеността на личния живот и личните данни трябва да са най-важните въпроси, на които доставчиците на услуги да обърнат внимание през настоящата година.

Очаква се средната стойност на загубите заради кибератаки да достигне 400 млрд. долара, коментира още главният изпълнителен директор на Intel. На всяка компания ще ѝ e нужен около месец, за да се възстанови след подобен удар, допълни той.

В момент, в който светът съхранява все повече данни онлайн, опасенията за сигурността на тази информация нарастват. Според Партик Гелсингер, главен изпълнителен директор на VMWare, изключително важно е да се премине към нов начин на мислене за сигурността. Става дума за акцентиране върху приложенията и управлението на риска по по-добър начин.

Ясно е, че ни трябва нов подход в начина, по който разглеждаме заплахите, обясни главният изпълнителен директор на AVG Technologies Гари Ковач. Новият подход е необходим, защото има огромна промяна не само в областта на предоставянето на услуги, но и в обема на личната и важната информация, която потребителите споделят, без дори да го осъзнават. Според Ковач 90% от данните, съхранявани в интернет, са създадени през последните 2 г. Именно заради това светът се нуждае от нов подход за опазването на подобни бази данни.

Коментари: 0