Кметът на Сейнт Луис връчи престижна награда на „Хювефарма“

Българската компания получи приза за икономическото развитие на американския град

Кметът на Сейнт Луис връчи престижна награда на „Хювефарма“

Българската фармацевтична компания „Хювефарма” е получила престижна награда за подпомагане на икономическото развитие на Сейнт Луис, в американският щат Мисури. Призът "Бизнес на годината" бе връчен от кмета на града Лайда Крюсън по време на церемония, на която присъстваха около 1 250 представители на бизнеса от Сейнт Луис и целия щат.

„Това е голямо признание за колегите и за нас като български инвеститор в най-голямата икономика в света. Ще продължим с още повече усилия да работим за добрия имидж на българския инвеститор и бизнесмен“, написа главният изпълнителен директор на компанията Кирил Домусчиев.

„Хювефарма”, която е специализирана в производството на продукти за ветеринарната и хуманната медицина, присъства в американския град от повече от десетилетие.

В началото на тази година „Хювефарма” придоби американския лидер в биологичните иновации при лекарствата за животни AgriLabs. В сделката бе включена и дъщерната ѝ компания Benchmark Biolabs. Също така включва всички продуктови линии на AgriLabs, включително ваксините Colostrx CS, Colostrx CR, I-Site XP, MpB Guard и Pulmo-Guard PH-M, както и системата за поставяне на инсектициди VetGunTM и бизнеса със специализирани ваксини на AgriLabs.

А през март Кирил Домусчиев откри новите лаборатории в завода на компанията в Сейнт Луис.

Коментари: 0