Кои са най-добрите авиокомпании за 2021 г.

Рокада в първите места

Кои са най-добрите авиокомпании за 2021 г.

Снимка: Unsplash

1096 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Изминалата година бе странна за авиационната индустрия, като много авиокомпании заземиха своя флот за продължително време. С възстановяването на полетите до известна степен, Airline Ratings представи своята класация на най-добрите авиолинии в света.

Агенцията за авиационна безопасност и рейтинг прави своята класация въз основа на критерии, сред които възраст на флота, оценките на пътниците и предложения за продукти на борда. Тази година в тях влизат и отговорите на авиокомпаниите срещу пандемията.

Така за 2021 г. до първото място се изкачи Qatar Airways, която скочи в класацията, побеждавайки Air New Zealand – победителят в шест от последните седем издания на класацията.

Qatar Airways винаги е била високо в класацията ни, печелейки различни награди като „Най-добра бизнес класа“, но именно ангажиментът на авиокомпанията да запази своята мрежа от маршрути по време на пандемията до голяма степен привлича похвалите на съдиите“, посочват от Airline Ratings пред CNN.

Обикновено рентабилността е един от ключовите фактори, оценявани от съдиите, тъй като те класират топ авиокомпаниите, но поради финансовия ефект от COVID-19 върху авиационната индустрия, финансите не са взети предвид тази година.

Междувременно бюджетният превозвач EasyJet спечели наградата за най-добра нискотарифна авиокомпания за Европа, Jetstar - за региона на Азия, а Southwest - за САЩ.

Ето и пълната подредба на най-добрите авиокомпании за 2021 г.

 1. Qatar Airways
 2. Air New Zealand
 3. Singapore Airlines
 4. Qantas
 5. Emirates
 6. Cathay Pacific
 7. Virgin Atlantic
 8. United Airlines
 9. EVA Air
 10. British Airways
 11. Lufthansa
 12. ANA
 13. Finnair
 14. Japan Air Lines
 15. KLM
 16. Hawaiian Airlines
 17. Alaska Airlines
 18. Virgin Australia
 19. Delta Air Lines
 20. Etihad Airways
Подкрепи Economic.bg