Кои са победителите в конкурса \"Автомобил на годината 2019 \" в България

Автомобилни журналисти избраха моделите за 2019 г.

Кои са победителите в конкурса \

Кола на годината 2019 на България е Peugeot 508. Автомобилът беше избран по време на 22-то издание на конкурса Автомобил на годината на България, организиран от Прес Авто Клуб България. Призът беше връчен след финално гласуване, като беше избран измежду събралите най-много точки в основните шест категории на надпреварата.

В категорията Лек автомобил, наградата за 2019 година е за Peugeot 508, а до финалната фаза достигнаха също така Audi A6, BMW 8, Ford Focus и Kia Ceed.

В категорията с най-многобройно присъствие- Кросовър на годината 2019 на България, победител стана BMW X5, след като успя заедно със Citroen C5 Aircross, Honda CR-V, Suzuki Jimny и VW Touareg да достигне до финалната петица.

В категорията Еко автомобил на годината 2019 на България отличието е за Nissan Leaf, който успя да изпревари номинациите на Hyundai Kona Electric, Lexus LS и Mitsubishi Outlander PHEV, а при Многофункционалните наградата е за Peugeot Rifter в конкуренцията на Citroen Berlingo, Opel Combo, Mercedes X-клас и Ssangyong Musso.

За най-добър Градски автомобил на годината 2019 беше определен Volvo XC40 от финалната петица с BMW X2, Hyundai Kona Electric, Mahindra KUV 100 и Nissan Leaf.

Наградата Премиум автомобил на годината 2019 на България е за BMW 8 в конкурентната среда на Audi Q8, BMW X5, Volvo V60 и VW Touareg.

Гласуването за финалистите се извършва от автомобилни журналисти и традиционно протича в две фази – масов тест драйв, за определяне на финалните петици във всяка категория – лек, кросоувър, мултифункционален, граски и премиум автомобил, както и финално гласуване за излъчване на победителите във всеки клас. 

Коментари: 0