Кой е най-активният град при безплатното саниране на блокове?

Интересът към програмата за енергийнa ефективност е висок

Кой е най-активният град при безплатното саниране на блокове?

Бургас е градът с най-висока активност при санирането на блокове по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Това обяви при посещение в Габрово регионалният министър Лиляна Павлова, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

Павлова е посочила, че през този строителен сезон ще се работи по 750 сгради, като град Бургас е най-активен. В програмата тук участват над 200 блока, а 80-90% от одобрените жилищни сгради в Благоевград са в различен етап от процедурите, пише Kmeta.bg.

„Очаквам след завършването на първите сгради в града, интересът към програмата да се увеличи така, както това вече се случи в други градове“, коментира Павлова и обясни, че след като се видят завършените мерки, броят на желаещите да се включат нараства лавинообразно.

Министърът заяви още, че за да може да се отчете ефектът от програмата, трябва да мине един отоплителен сезон, през който стават ясни намаленията като цена на потребление и стойност на заплатени услуги, както и намалените количества въглеродни емисии.

Коментари: 0