Кой ще обядва с милиардера Уорън Бъфет?

Започна благотворителният търг на инвеститора

Кой ще обядва с милиардера Уорън Бъфет?

Снимка: БГНЕС

Започна ежегодният благотворителен онлайн търг, който дава възможност на един печеливш да обядва лице в лице с американския инвеститор Уорън Бъфет. Наддаването стартира силно с топ оферта, надминаваща 1 милион щатски долара.

През последните 15 години търговете за обеди с Уорън Бъфет са набрали около 18 милиона долара за благотворителност. Парите се предоставят на благотворителната организация Glide в Сан Франциско, която осигурява храна, здравни грижи, рехабилитация и други услуги за бедните и бездомните.

Победителят тази година може да донесе до седем приятели на вечеря с Бъфет в ресторанта Smith & Wollensky steakhouse в Манхатън, Ню Йорк. По време на обяда е забранено да се говори за бъдещите инвестиционни планове на Бъфет, но няма други ограничения.

През 2012 г. победителят в търга плати почти 3,5 милиона долара, за да обядва с Уорън Бъфет, което е рекорд за 15-те години, в които се провежда търгът. 

Тази година първата оферта беше дадена на 31 май на стойност 25 000 долара. Наддаването ще приключи на 5 юни. Към 2 юни 10 участници са наддавали в търга

Тед Уешлър спечели обяд с Бъфет през 2010 г. и 2011 г., а удоволствието му струваше 5,3 милиона долара. След това обаче той беше нает от Бъфет за главен инвестиционен директор в Berkshire Hathaway.
Коментари: 0