Колата, по-бърза от изтребител, дебютира в Ню Йорк

Тя ще е на пазара през 2020 г. и е изцяло електрическа

Колата, по-бърза от изтребител, дебютира в Ню Йорк

Pininfarina Battista

Снимка: Pininfarina

5674 ~ 1 мин. четене
Докато други автомобилни производители завладяха център Javits за Нюйоркския международен автомобилен салон, Automobili Pininfarina избра друго място, за да представи един от най-вълнуващите дебюти.

Новият изцяло електрически хиперавтомобил Battista има огромните 1900 конски сили и достига 60 мили в час за по-малко от две секунди. Това го прави най-бързият легален автомобил, правен някога от автомобилен производител, дори изпреварвайки състезателна кола от Формула 1 с 60 мили в час.По-рано Pininfarina заяви, че Battista ще достига 180 мили в час за по-малко време, отколкото изтребител F-16, разказва CNN.

Цялата тази тяга идва от електрически двигатели, които се захранват от 120 kWh акумулаторна батерия и осигуряват около 300 мили диапазон с едно зареждане.

Battista се очаква да е на пазара до 2020 година.Ще бъдат произведени само 150 хиперколи Battista, като едва 50 от тях са предназначени за северноамериканския пазар. И при цена от $2,5 млн., Battista със сигурност ще бъде рядкост на пътя. 

Според компанията, повече от половината от колите, предназначени за Северна Америка, вече са запазени.


Коментари: 0