Компания представи телефон с огромна батерия за 3-дневен разговор

Компанията за батерии Energizer показа първия си телефон

Компания представи телефон с огромна батерия за 3-дневен разговор

Снимка: БТА

2072 ~ 1 мин. четене
Компанията за батерии Energizer представи собствен смартфон по време на най-значимия технологичен форум – Мобилния световен конгрес MWC 2019 в Барселона, предава Business Insider. 

Устройството впечатлява най-вече с огромната си батерия – толкова голяма, че дава възможност на човек да говори по телефона в продължение на 3 дни, без да зарежда устройството. 
Устройството се нарича Energizer Power Max K18 Pop и е разработено в сътрудничество с френската телекомуникационна компания Avenir.


Преди всичко то изглежда доста масивно, като това е тъкмо заради батерията в него. Тя е с капацитет 18 000 mAh, докато за сравнение повечето смартфони имат между 3000 и 4000 mAh батерии.
С едно зареждане на телефона...  
... човек може да проведе 90-часов телефонен разговор. Apple например обещава само 21 часа за iPhone X. 
... да се възпроизвежда музика в продължение на 100 часа (iPhone X дава 60)
... два дни да се възпроизвежда видео (iPhone X дава 13 часа). Тук обаче от компанията не уточняват дали става дума за свалено на телефон видео, или за стрийминг. 
... 50 дни, или около месец и половина, телефонът да стои в режим на готовност (Standby). 
Компанията не споменава какъв живот на батерията да очакваме при нормална ежедневна употреба. Според Business Insider това вероятно ще е около седмица.
Какво още 
Смартфонът може да се похвали с цели пет камери – 2 отпред и 3 отзад. Не е ясно обаче какъв е типът на обективите. Любопитното е, че предните селфи камери са от типа изскачащи (pop-up), а не вградени в дисплея. 
Устройството също така им 6.2-инчов дисплей и е снабдено с USB-C порт.
Подкрепи Economic.bg