Конституционният съд е слуга на политическата класа

Решението сериозно ме тика към политиката

Конституционният съд е слуга на политическата класа
"Конституционният съд и разни други субекти доста сериозно ме тикат към нещо, за което аз се двоумя, но те са се засилили. Аз си мисля да си разказвам вицове, те ми казват "Недей". Така телевизионният водещ отговори на въпрос дали възнамерява да влезе в политиката в сутрешния блок на bTV.

Припомняме, че вчера Конституционният съд излезе с решение да не допусне три от общо шестте въпроса за национален референдум, които бяха инициирани от "Шоуто на Слави". 

"Мисля, че тази забрана ще амбицира огромна част, надявам се, от българския народ и той ще излезе да гласува. А аз ще направя един концерт на Орлов мост една седмица преди това и ще го задръстя с хора", закани се шоуменът. Той подчерта, че този концерт няма да бъде предизборен. 

Трифонов обясни, че не отрича думите на Конституционния съд, но според него той не действа спрямо ангажимента си към българския народ, а спрямо ангажимента си към политическата класа. Водещият за поясни, че под искането за национално допитване са се подписали 700 хил. души.

"Тази институция в момента е слуга на политическата класа, която иска да си запази привилегиите, иска да си запази статуквото", подчерта Слави Трифонов. Той е категоричен, че отношението на политиците е като на господари към плебеи. 

"Политическата класа не разбира, че хората осъзнават силата си и ще го разбере по болезнен начин", коментира още той. 

Относно предстоящите избори за президент Трифонов заяви, че всичко е в ръцете на народа. 
Коментари: 0