Корина Крецу приветства церемонията „Кмет на годината“

Приветствието на еврокомисаря бе прочетено от Андрей Ковачев

Корина Крецу приветства церемонията „Кмет на годината“
188 ~ 1 мин. четене

Еврокомисарят  по регионалната политика Корина Крецу изпрати специално поздравление към организаторите и наградените на церемонията „Кмет на годината“, организирана от Портала на българските общини – Кmeta.bg и Информационна агенция "Фокус". Адресът бе прочетен от евродепутата Андрей Ковачев.

"Искаше ми се да бъда с вас в София. Като европейски комисар по регионалната политика мога да представя дълъг списък от имена, които бяха заслужили тази награда. Кметовете, общинските служители са същинската "душа" на политиката по сближаване между държавите членки", се казва в адреса на комисарката.

15 млрд. евро ще бъдат под прякото управление на местните власти в контекста на стратегията за устойчиво градско развитие. Бих искала да насърча всички кметове в Европа, където и да са, независимо от големината на техния регион, да се възползват от тази уникална възможност. Не трябва да забравяме, че ние, политическите лидери, ще бъдем оценявани според това как отговаряме на нуждите на хората, за които работим. Как осигуряваме възможности за растеж и работни места, които позволяват изграждането на едно по-добро общо бъдеще, се казва още в обръщението на Крецу.

Желая ви успех в това начинание. Европейската комисия ви подкрепя и е с вас, допълва комисарят.Подкрепи Economic.bg