Кошмар с три самолета над София и Пловдив тази нощ

Заради бурята те не са могли да кацнат, а в Пловдив нямало кой да ги обслужи

Кошмар с три самолета над София и Пловдив тази нощ
4805 ~ 1 мин. четене
Заради силна буря тази нощ два самолета са били принудени да кацнат на летище Пловдив вместо в София, а трети е пренасочен към Букурещ. Над 300 пътници са били блокирани в продължение на два часа в самолетите. Те не са могли да слязат, тъй като не е имало кой да да докара стълбите, да разтовари багажа и да осъществи физически контрол. 

От няколко месеца има съкращения на персонал на пловдивското летище и там вече се работи до 10 часа вечерта, а не денонощно. Преди няколко дни от летище Пловдив са уволнени още служители, сред тях и шефът на охраната. Общо над 50 души са изгубили работата си, а режимът позволява да се извършват само два редовни полета през седмицата. Летището е спряло и договора си с фирма за почистване на пистите от сняг, няма и достатъчно гориво. 

След ситуацията снощи служителите са били извикани по спешност и едва към 3 часа сутринта пътниците са слезли от борда на самолета, предава БГНЕС. Изнервени, те коментираха, че няма нужда да се намесват терористи, тъй като нашенското безхаберие върши същата работа. 

Единият самолет, който е пътувал от Дубай, е трябвало да кацне в 21:55 часа. Другият е пътувал от Валенсия и по разписание е трябвало да кацне в 23:50 часа, но също е пренасочен към Пловдив. След дългото забавяне пътниците са били превозени с автобуси.

Третият самолет е на авиокомпания Lufhansa и е пътувал от Мюнхен. Той е трябвало да кацне в София в 22:05 часа, но е бил пренасочен към Букурещ.

Подкрепи Economic.bg