Край на Windows 7 от 31 октомври 2016 г.

Microsoft постави краен срок за продажбите на нови компютри с тази версия на операционната си система

Край на Windows 7 от 31 октомври 2016 г.
Макар и наскоро Microsoft да представи Windows 10, старата версия на операционната система - Windows 7, все още има достатъчно фенове. Закономерно, компанията иска да ги стимулира да минат на новата платформа и поради това Microsoft обяви още една мярка в изпълнение на тази стратегия, пише Kaldata.com.

От 31 октомври 2016 г., производителите на персонални компютри вече нямат право да продават машини, на които има предварително инсталиран Windows 7.

По този начин операционната система, която дебютира през октомври 2009 г., вече има по-малко от година, що се отнася до мястото ѝ в новите персонални компютри по магазините.

Технически, продажбите на РС-та с предварително зареден Windows 7 трябваше да свършат още през октомври 2014 г., но слабото представяне на по-новия тогава Windows 8 принуди Microsoft да позволи на своите ОЕМ партньори да продължат да продават компютри с инсталиран Windows 7 Professional.

Интересно е, че по този начин компютрите с Windows 8 ще бъдат спрени от продажба преди тези с Windows 7, тъй като техният краен срок е 30 юни 2016 г. До октомври същата година ще могат да се продават нови РС-та с Windows 8.1. 

Така все повече знаци сочат, че ъпгрейдът към Windows 10 става наложителен, макар че не всички може да са фенове на новата платформа.
Коментари: 0