Красимир Янков: Нинова няма да изкара пълен мандат начело на БСП

Преди дни Янков бе отстранен от Изпълнителното бюро на партията

Красимир Янков: Нинова няма да изкара пълен мандат начело на БСП
560 ~ 1 мин. четене

Корнелия Нинова няма да изкара пълен мандат начело на БСП – това смята бившият организационен секретар на партията Красимир Янков, който беше отстранен от Изпълнителното бюро на пленум през уикенда.

„Не мисля, че ще има толкова дълъг живот това ръководство, защото един ръководител трябва да обединява, а не да разделя”, коментира той в ефира на bTV.

Янков сподели, че според него Нинова смята, че с отстраняването на някои от разпознаваемите членове на „червеното” ръководство, се освобождава от зависимости. Въпреки че преди година я е подкрепил заради идеите ѝ за промяна в партията, сега смята, че в БСП няма да се чува различно мнение от нейното.

По темата „ЦУМ-гейт”, Янков е на мнение, че „БСП не трябва да се превръща в трибунал”. По думите му при изключването на Георги Гергов от ръководството не е бил изказан нито един „аргумент срещу социалиста”.

Що се отнася до мотивите за собственото му изключване, Янков изтъкна, че мотивите от страна на Корнелия Нинова са били лични. „Става дума само за лични причини – аз зная и тя знае”, коментира той.

Подкрепи Economic.bg