КРИБ ще иска още правителствени мерки при втора вълна на Covid-19

Според изпълнителния директор на работодателската организация държавата разполага с достатъчно ресурс

КРИБ ще иска още правителствени мерки при втора вълна на Covid-19

Снимка: Economic.bg/Архив

КРИБ ще говори със социалното министерство през септември за нова подкрепа, ако това се наложи при евентуална втора вълна на зараза с Covid-19. Това каза за Kmeta.bg Евгений Иванов, изпълнителен директор на работодателската организация. Той коментира мерките на правителството в подкрепа на бизнеса и за намаляване на безработицата, като заяви, че те са единствените, които могат да помогнат в момента.

Иванов заяви също, че подкрепя новия дизайн на схемата „60/40“ и удължаването на срока на действието ѝ до септември. „Не само, че подкрепяме новия дизайн на мярката "60/40", но и считаме, че само този пакет може да помогне към днешна дата“, каза още Иванов.

Според Иванов кабинетът ще има ресурс за нови мерки за подкрепа на бизнеса и за ограничаване на безработицата и при евентуална втора вълна на заразата с Covid-19. Причината е, че Европейският съюз  е определил за България сериозен финансов ресурс. Това, което се чака е големият пакет да бъде окончателно приет и парите да дойдат в България, каза Иванов.

Коментари: 0