Електронните винетки ще се купуват и през приложение

Валидните хартиени винетки няма да се подменят след въвеждането на електронните, посочи регионалният министър

Електронните винетки ще се купуват и през приложение
В началото на следващата година Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) ще въведат електронна винетка за леките автомобили. Купените хартиени винетки, които са валидни след 1 януари 2019 г., няма да има нужда да се подменят и шофьорите ще могат да пътуват с тях, съобщават от ресорното министерство. 

В интервю за bTV регионалният министър Николай Нанков обясни, че електронните винетки ще се купуват от 1 януари следващата година, като ще можем да се снабдим с тях от бензиностанции, в интернет и през мобилно приложение. 

Както Economic.bg няколко пъти писа, предстои и въвеждане на уикенд винетка, която ще важи от петък вечер до неделя вечер. Цената ще се дискутира, но ще бъде около 10 лв., коментираха от АПИ. 

Регионалният министър отбеляза, че има недостиг на ресурс в Агенция „Пътна инфраструктура“ и затова тол системата е важна. По негови думи с внедряването на системата ще има по-добър контрол и по-добра поддръжка на пътищата. 

„Над 350 км са построените магистрални участъци за последните 8 години. С приходите след въвеждането на тол системата още 400 км ще могат да се построят за пет години“, обяви той.
Коментари: 0